Folex, alternativa la criza energetica
home contact
Asamblarea agrafelor din fundatie (Timisoara, 1)
Asamblarea agrafelor din fundatie (Timisoara, 1)

Materialul FOLEX BSF ( Boltar din Spuma Poliuretanica prefinisat prin placare cu Fibrociment - sau orice alt material: inox, fibra de sticla, etc. ) este agrementat pentru a putea fi folosit in realizarea unor constructii tip "P + 2 + M" in Romania.
Avantajele clare ale materialului sunt:

1. Izolatia termica a zidului echivalenta ( pentru un boltar de 30 cm PUR ) cu un zid de grosimea: 6 metri de beton sau 1.20 metri de lemn - coeficientul termic de transmisie al spumei poliuretanice fiind de 0.023 W/m.k, adica un necesar termic al imobilului construit din materialul nostru echivalent cu: 5 W/mc.

2. Structura interna de armare cu beton si fier-beton cu avantajul realizarii unui sistem de stalpisori din 60 in 60 cm, similar unei structuri tip cadru cu bare ofera structurii de rezistenta toate motivele sustinerii unor constructii inalte. Faptul ca betonul umple structura atat vertical cat si oblic asigura structurii rezistenta seismica sporita, casa realizata din materialul nostru fiind o casa cu pierderi mici de energie si cu un coeficient mare de durabilitate / rezistenta la factori externi ( seism, vibratii, etc. )

3. Boltarii fiind disponibili in mai multe module ( zid, zid mic, colt scurt, colt lung, t, zid despartitor, planseu, grinda planseu, centura mica, centura mare ), acestea fiind prevazute cu un sistem de centrare tip "knut si feder", ajuta la realizarea unei structuri modulare, usor de manipulat, tip LEGO ce face posibila ridicarea unui nivel de casa in cca. 8 ore lucratoare cu un efectiv de 2 - 4 muncitori necalificati.

4. Structura este usoara in momentul zidariei, iar ulterior, dupa turnarea betonului si asamblarea planseului acesta va avea o greutate de 220 - 250 Kg/mp zidit.

5. Dupa zidarie se obtine un zid drept ce nu mai necesita consum de manopera si materiale suplimentare ( tencuieli, gletuiri ) pentru a fi adus in stadiu de finisare.

6. Interviu format mp3 despre case pasive: Click aici pentru descarcare!

toate link-urile
Documentatie Tehnica Boltari [PDF]

Timisoara Passive House - Day 1 of 5 VIDEO

Timisoara Passive House - Day 2 of 5 VIDEO

Timisoara Passive House - Day 5 of 5 VIDEO

Timisoara Passive House - Day 3 of 5 VIDEO

Timisoara Passive House - Day 4 of 5 VIDEO